Kripto Para Madenciliği Nedir?

Puan Verin

Kripto para madenciliği, İngilizce “Mining” kelimesinden gelen madencilik, kripto paraların güçlü ekran kartları ile donatılmış bilgisayarlarda çeşitli yazılımlar sayesinde çıkarılma işlemidir.

Fırsatlar
Lider Kripto Para Borsası Binance Yeni Üye Olan Kullanıcılara %5 Komisyon İndirimi Veriyor.350+ Kripto Parayı Güvenle Alın Satın
Sınırlı SüreliHuobi Yeni Üye Olan Kullanıcılara 700 USDT’ye Kadar Hoşgeldin Hediyesi Veriyor.Üye Ol-Görev Tamamla,Fırsatı Yakala
Sitemizden Huobi’ye Üye Olan Kullanıcılara Özel KampanyaÖMÜR BOYU İNDİRİM
Her Gün Airdrop Çekilişine Katılın 1000 Dolara Kadar Ödül Kazanın!

Kripto para madenciliği ilk olarak Bitcoin ile başladı daha sonra çeşitli kripto paralar ile devam etti. İşlemleri esnasında, çok güçlü ekran kartları kullanıldığı için ve bilgisayarların sürekli açık kalması ile bu sistemler büyük enerji tüketimi yaparlar.

Ev Ortamında Mümkün mü?

Evet mümkün. Fakat Bitcoin gibi kripto paraların ev ortamında artık çok güçleştiğini hatırlatalım. Çünkü toplam adet sayısına ne kadar yaklaşıldı mı o kadar zorlaşıyor. Enerji sarfiyatı göz önüne alınırsa ki ülkemizde elektrik enerjisi oldukça pahalı, bu yüzden BTC (Bitcoin) gibi kripto paraların madenciliğinden ise Ethereum ve diğer kripto paraların ev ortamında yapılması daha mantıklı olur. Aşağıda vermiş olduğumuz resimde ise ev ortamında yapılmış örnek bir stand ile düzenlenmiş küçük bir madencilik düzeneği.